Humboldt pinguïn

Algemene informatie

Leefgebied
kust van Chili en Peru
Voedsel
vis en inktvis
Levensduur
15 tot 20 jaar
Gewicht
4 tot 5 kilo
Lengte
66 tot 70 cm
Aantal eieren
2
Broedduur
40 tot 42 dagen

Nest van poep

Humboldt pinguïns blijven hun hele leven trouw aan één partner. Ze leggen 1 tot 2 eieren per keer, die ze het liefst uitbroeden in een kuil die ze zelf hebben uitgegraven in een dikke laag opgedroogde vogelpoep.

Help, ik word kaal!

Eens per jaar worden de oude veren vervangen door nieuwe: de rui. Tijdens de vijf weken rui is het verenkleed niet waterdicht, waardoor ze niet op jacht kunnen naar vis. Daarom eten ze in de weken voor de rui extra veel.

“Ze hebben stekels op de tong en het gehemelte om glibberige vis goed vast te houden.”