Duurzaamheid

In AquaZoo Leeuwarden laten we mensen zien en ervaren hoe mooi de natuur is. Om de natuur te beschermen, proberen wij allerlei facetten in ons park zo duurzaam mogelijk te maken.

Green Key

Green Key is hét (internationale) keurmerk voor duurzame bedrijven. Op vrijdag 19 januari 2018 werd ons harde werk beloond. We mochten namelijk het Green Key Gold certificaat (het hoogst haalbare) in ontvangst nemen. Bekijk hier onze MVO-verklaring.


Horeca

Duurzaam eten en drinken
In de restaurants van AquaZoo wordt Puro Fairtrade koffie en Lipton Rainforest Alliance thee geserveerd. In ons park kan je dus verantwoord en duurzaam genieten van lekkere warme dranken. Naast duurzame koffie en thee zijn er ook andere duurzame producten te verkrijgen in onze restaurants. Zo serveren wij biologische tomatensoep, kroketten en frikadellen. En veel meer van onze producten zijn voorzien van een Fairtrade of Beter Leven keurmerk! Daarvoor ontving AquaZoo van de Gemeente Leeuwarden ook een speciaal Fair Trade certificaat.

Duurzame bekers en borden
Alle dranken en al het eten wordt geserveerd in duurzame bekers en op duurzame borden. Zo zijn de papieren bekers gemaakt van duurzaam FSC-hout en de borden zijn gemaakt van palmbladeren.

Duurzaam schoonmaken
In de keukens van de restaurants van AquaZoo wordt uitsluitend gebruikgemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van het EU Ecolabel keurmerk.


Duurzaam voer voor de dieren

Hooi en brok
De dieren bij AquaZoo krijgen uitsluitend duurzame hooi en brok gevoerd. Bij de productie van hooi en brok worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, en er wordt minimaal bemest. Daarnaast worden het hooi en de brok naar AquaZoo vervoerd door vrachtwagens met minimale uitstoot.

Duurzame vis
De vis voor bijvoorbeeld de pinguïns en zeehonden is voorzien van het MSC keurmerk, dat staat voor duurzaam gevangen vis van van Marine Stewardship Council (MSC).


Afval scheiden

Bij AquaZoo Leeuwarden wordt hout, ijzer, puin en plastic afval gescheiden. Tevens wordt het swill afval gescheiden.