Bruinbehaard gordeldier

Algemene informatie

Leefgebied
Paraguay, Bolivia en Argentinië
Voedsel
insecten, kleine dieren, aas en vruchten
Levensduur
tot 30 jaar
Gewicht
2 kilo
Lengte
22 tot 40 cm
Aantal jongen
2
Draagtijd
2 maanden

Ingraven

Het bruinbehaard gordeldier is een alleseter en graaft veel. Dit doet hij voor voedsel, maar ook om een hol te maken. Hierin kan hij zich verstoppen en lekker afkoelen tijdens hete dagen in de woestijn.

Overdag of ’s nachts?

In de winter is de temperatuur voor het gordeldier lekker en is hij overdag actief. ‘s Zomers wordt het hem te heet. Hij kiest er dan voor om overdag te gaan slapen en is ’s nachts actief.

“Bij gevaar trekt het bruinbehaard gordeldier zijn poten onder zijn pantser en drukt zich plat tegen de grond”