AquaZoo heropent Waddengebied met verwonderende educatie

Leeuwarden, 14 februari 2024

Het Waddengebied in AquaZoo Leeuwarden heeft een metamorfose gekregen. De ruimte met hierin twee aquaria met onderwaterdieren van de Waddenzee is thematisch aangekleed en voorzien van verwonderende educatie. Vanaf zaterdag 17 februari is de ruimte geopend voor bezoekers.

General Manager Jeroen Loomeijer: “In AquaZoo vertellen we natuurlijk prachtige verhalen over natuur- en soortbehoud in de regio’s van de rivier Amoer in Azië en binnenkort ook Churchill, de langste rivier van Noord-Amerika. Maar op steenworp afstand van AquaZoo bevindt zich een minstens zo fascinerend ecosysteem en tevens UNESCO Werelderfgoed: het Wad. Dat bijzondere verhaal willen we ook graag aan de bezoekers vertellen. We zijn erg blij dat de ruimte voor de voorjaarsvakantie open is!”

In 2020 werd de collectie van AquaZoo al aangevuld met de onderwaterdieren van Waddenbelevingscentrum De Noordhoren. Begin 2023 opende AquaZoo voor het eerst officieel de deuren van het Waddengebied. Eind januari 2024 werden de deuren van dit gebied tijdelijk gesloten om het Waddengebied een metamorfose te geven.

Loomeijer: “De bezoeker leert straks van alles over het Waddengebied. Bij binnenkomst leest men wat het Wad is om vervolgens laagje voor laagje ondergedompeld te worden in de interessante biodiversiteit van dit immens grote gebied. Elk onderwerp komt aan bod: eb en vloed, wadvogels, schelpen, mosselen en noem het maar op.”

Voorjaarsactie
In de voorjaarsvakantie van maandag 19 februari tot en met vrijdag 23 februari is er een speciale actie om pake en beppe de vakantie door te helpen. Per betalende pake, beppe of andere betalende volwassene krijgen twee kinderen (tot en met 15 jaar) gratis toegang tot AquaZoo. Meer informatie vind je hier.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de AquaZoo nieuwsbrief.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws