Animal type: Vogelrijk

Vliegende stoombooteend

Een echte stoomboot

De naam stoombooteend heeft deze soort te danken aan hun voortbeweging door het water. Als zware schepen liggen de vliegende stoombooteenden diep in het water, waarbij ze soms flinke snelheid kunnen maken door met hun vleugels te peddelen.

Verenkleed

Het verenkleed van een vliegende stoombooteend is grijsblauw, met witte en zwarte vleugelpennen. De snavel en poten van deze soort is geel. Van het oog naar de hals loopt een witte streep. Kun jij ze herkennen in AquaZoo?

Rode ibis

Pincet

De snavel van de rode ibis is lang, dun en krom. Met die snavel prikken ze in de grond en in de modder. Zo zoeken ze naar eten. De snavel werkt dan als een soort pincet. Heel kieskeurig zijn ze niet. Rode ibissen eten insecten, wormen, kreeftjes, kleine krabben, kikkers en kleine vissen.

Snel het huis uit

Als een rode ibis net uit het ei is, kan hij nog niet zo veel. Hij is dan zelfs niet sterk genoeg om zijn eigen hoofd omhoog te houden. Zowel vader als moeder zorgen voor het jong. Ze geven eten en houden roofdieren op afstand. Het jong groeit heel snel. Al na twintig dagen is hij sterk genoeg om uit het nest te klimmen. Als een rode ibis 75 dagen oud is, is hij al helemaal zelfstandig.