AquaSchool

In de afleveringen van AquaSchool krijg je een uniek kijkje achter de schermen van AquaZoo Leeuwaarden. De verzorgers nemen je overal mee naar toe. Leer van alles over de ringstaartmaki’s, pelikanen, rode panda’s, zeeberen en nog veel meer. Bekijk hieronder alle afleveringen.

Overzicht van eerdere lessen:

AquaSchool – Rode panda
Afgelopen maandag ging de eerste AquaSchool live op Facebook. Dierverzorgers Coen en William namen jullie mee naar het verblijf van de rode panda’s. Live werden de vragen van kinderen beantwoord. Juist nu de kinderen even niet naar school kunnen hebben zij toch iets kunnen leren over deze diersoort.

AquaSchool – Ringstaartmaki
Vandaag zijn Coen en William naar het gebied van de ringstaartmaki’s gegaan om deze diersoort eens goed van dichtbij te bekijken. Jullie vragen zijn live beantwoord door de dierverzorgers en de rode panda knuffel is weggegeven.

AquaSchool – Pelikaan
In aflevering drie vertellen dierverzorgers William en Lisa jullie meer over de pelikaan aan de hand van jullie live stelde vragen. In AquaZoo zijn twee soorten pelikanen te vinden. Namelijk de roze pelikaan en de kroeskoppelikaan. Ook komen William en Lisa nog een paar andere dieren tegen tijdens deze livestream…

AquaSchool – Flamingo
Coen en Wiene nemen jullie vandaag mee naar de flamingo’s! Zij laten zien welke bijzonder korrels de flamingo’s te eten krijgen en vertellen daarnaast van alles over deze mooie roze vogels.

AquaSchool – Ijsbeer
Wat een mooie afsluiting van deze eerst week AquaSchool met het grootste dier van AquaZoo. Namelijk de ijsbeer! William en Coen nemen jou mee in het binnenverblijf van de ijsbeer, wat best bijzonder is aangezien je hier als bezoeker niet zomaar zal komen. Ook was er weer veel interactie met de kijkers die live hebben meegekeken. Dank jullie wel daarvoor!

Aquaschool – Bever en wasbeer
Wiene en William bezoeken de bevers die nog heerlijk liggen te slapen. Gelukkig leven de wasberen om de hoek bij de bevers dus zij worden vandaag verwend met extra groenten en fruit! Stap jij mee in het wasberenverblijf?

AquaSchool – Piranha en krokodil
Welk dier legt eieren en heeft grote scherpe tanden? Dat is de vraag die William en Wiene in het begin van de video aan het publiek stelde. Voordat zij naar deze dieren gaan bezoeken ze eerst de roodbuikpiranhas die gevoerd gaan worden door hun collega Jorn.

AquaSchool – Pinguïn
Vandaag zijn onze dierverzorgers met drie man sterk. Ze vertellen jullie meer over de twee soorten pinguïns die in AquaZoo te vinden zijn. Lisa voert ondertussen onze zwart met witte vriendjes en laat ook nog iets bijzonders van dichtbij zien.

AquaSchool – Zeeleeuw
Wat een mooie dieren zijn die zeeleeuwen toch. Vandaag sta je samen met Coen, William, Lisa en Wiene op het strand van zeeleeuwen Teun en Chico. Chico is onze grootste zeeleeuw en Lisa laat hem jullie vandaag wel van heel dichtbij zien!

AquaSchool – Tapir
AquaSchool nummer 10! Coen en William zijn op bezoek bij onze tapirs en je kunt wel zien dat zij goed worden verzorgd door deze twee. Ook de bijzondere neus kun je tijdens deze livestream goed bekijken, evenals de tanden van de tapir. Officieel zou AquaSchool twee weken live gaan maar ben jij nu mega enthousiast geworden en kun jij deze mannen niet nu al missen? Laat het ons dan weten in de reacties en wie weet kunnen zij in de toekomst weer live gaan voor ons!

AquaSchool – Kinderboerderij
Lisa en Coen zijn op de kinderboerderij van AquaZoo. De cavia’s, geiten, zijdehoen en Vlaamse reus zijn allemaal bij ons te zien. Helaas werd de verbinding aan het einde van de video een stuk minder goed maar het zijn nog steeds leuke en leerzame beelden zoals je ziet!

AquaSchool – Kijkje in de keuken
Het eten van onze dieren is erg belangrijk. Wat en hoeveel ze eten wordt ons vaak gevraagd. Coen en Wiene nemen jullie mee naar de vriezers en keukens waar verschillende maaltjes voor onze dieren worden bereid.

AquaSchool – Zeehond

William, Wiene en Lisa zijn vandaag naar de zeehonden gegaan. De zeehonden leven in een grote plas achteraan in het park waar zij veel ruimte hebben om te zwemmen. Wanneer het park open is kun je op Zeehondensafari met twee dierverzorgers en dat gaan William, Wiene en Lisa vandaag ook doen!

AquaSchool – Otter

Afgelopen woensdag zijn Wiene en William naar onze otters geweest. In AquaZoo zijn twee verschillende soorten otters te vinden, de kleinste en de grootste soort. De ottersoorten die je in ons park vindt zijn de Aziatische kleinklauwotter en de reuzenotter.

AquaSchool – IJsbeertraining

Lisa, Coen en William verzorgen vandaag op veilige afstand AquaSchool! Coen voert de ijsbeertraining uit en vertelt waarom dit juist belangrijk is om te doen. Daarnaast beantwoord William alle vragen van de kijkers en geeft hij uitleg over hoe de ijsbeer zich gedraagt in de natuur.

AquaSchool – Zeebeer

Coen en Wiene waren zó ondersteboven van jullie leuke reacties, dat ze de camera verkeerd om hielden! Gelukkig hebben ze dat snel op kunnen lossen en draait het beeld kort na het begin van de video. Kijk je mee om meer te leren over onze zeeberen?

AquaSchool – Luiaard

Dat de luiaard niet het snelste dier is wisten jullie natuurlijk al lang, maar dat nou uitgerekend de aflevering over dit dier wat later online kwam is wel heel toevallig!

AquaSchool – Vragen aan de manager

De voorlopig laatste AquaSchool is zojuist live gegaan. In de vorige aflevering vertelde we al dat de manager dit keer jullie vragen zou beantwoorden. William, Coen, Lisa en Wiene willen jullie allemaal bedanken voor de leuke vragen en reacties. We hopen jullie snel weer te mogen ontvangen in ons mooie park!