AquaSchool

Nu kinderen niet naar de dierentuin kunnen komen, brengen wij de dierentuin naar de kinderen. Elke schooldag om 11.00 uur geven onze verzorgers op Facebook live een les over een bepaalde diersoort en beantwoorden ze direct de vragen die binnenkomen tijdens deze livestream. Zo biedt AquaSchool een leuke aanvulling op of onderbreking van de thuisschooldag!

Overzicht van eerdere lessen:

AquaSchool – Rode panda
Afgelopen maandag ging de eerste AquaSchool live op Facebook. Dierverzorgers Coen en William namen jullie mee naar het verblijf van de rode panda’s. Live werden de vragen van kinderen beantwoord. Juist nu de kinderen even niet naar school kunnen hebben zij toch iets kunnen leren over deze diersoort.

AquaSchool – Ringstaartmaki
Vandaag zijn Coen en William naar het gebied van de ringstaartmaki’s gegaan om deze diersoort eens goed van dichtbij te bekijken. Jullie vragen zijn live beantwoord door de dierverzorgers en de rode panda knuffel is weggegeven.

AquaSchool – Pelikaan
In aflevering drie vertellen dierverzorgers William en Lisa jullie meer over de pelikaan aan de hand van jullie live stelde vragen. In AquaZoo zijn twee soorten pelikanen te vinden. Namelijk de roze pelikaan en de kroeskoppelikaan. Ook komen William en Lisa nog een paar andere dieren tegen tijdens deze livestream…

AquaSchool – Flamingo
Coen en Wiene nemen jullie vandaag mee naar de flamingo’s! Zij laten zien welke bijzonder korrels de flamingo’s te eten krijgen en vertellen daarnaast van alles over deze mooie roze vogels.

AquaSchool – Ijsbeer
Wat een mooie afsluiting van deze eerst week AquaSchool met het grootste dier van AquaZoo. Namelijk de ijsbeer! William en Coen nemen jou mee in het binnenverblijf van de ijsbeer, wat best bijzonder is aangezien je hier als bezoeker niet zomaar zal komen. Ook was er weer veel interactie met de kijkers die live hebben meegekeken. Dank jullie wel daarvoor!

Aquaschool – Bever en wasbeer
Wiene en William bezoeken de bevers die nog heerlijk liggen te slapen. Gelukkig leven de wasberen om de hoek bij de bevers dus zij worden vandaag verwend met extra groenten en fruit! Stap jij mee in het wasberenverblijf?

AquaSchool – Piranha en krokodil
Welk dier legt eieren en heeft grote scherpe tanden? Dat is de vraag die William en Wiene in het begin van de video aan het publiek stelde. Voordat zij naar deze dieren gaan bezoeken ze eerst de roodbuikpiranhas die gevoerd gaan worden door hun collega Jorn.