Juni maand is actie maand! Profiteer van hoge korting en betaal online slechts 15,50 voor je kaartje.

IJstijd in AquaZoo officieel geopend: “Mammoet word wakker!”

Leeuwarden, 28 maart 2024

Twee klassen van groep 3 van Basisschool de Pionier hebben de IJstijd expositie geopend in AquaZoo Leeuwarden. De kinderen deden dat door de mammoet wakker te roepen. Tot drie keer toe riepen ze: ‘Mammoet word wakker!’

De kinderen waren erg onder de indruk toen de mammoet daadwerkelijk wakker werd. Juf Jessica van der Werf: “De kinderen leren momenteel van alles over de ijstijd en prehistorie op school én dat de dieren bijna allemaal uitgestorven zijn. De levensechte mammoet liet een aantal kinderen toch wel even twijfelen of hij echt was. Erg indrukwekkend!”

 
Kindertijdlijn
Om de kinderen uit te leggen hoe lang geleden de ijstijd was, is een speciale tijdlijn ontwikkeld. General manager Jeroen Loomeijer: “Bij alles wat we doen in AquaZoo willen we de bezoekers, zowel jong als oud, iets meegeven. Door middel van de tijdlijn hopen we de kinderen te laten beseffen hoelang geleden de ijstijd was. Het is leuk om te zien dat de jongere kinderen zo onder de indruk zijn!”

De IJstijd is te bezoeken van vrijdag 29 maart tot en met woensdag 29 mei. De kinderen krijgen bij binnenkomst een leerzame speurtocht. In de weekenden vertellen vrijwilligers van Stichting Wildlife van alles over de ijstijd middels voorwerpen die in bruikleen zijn van Natuurmuseum Fryslân.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de AquaZoo nieuwsbrief.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • AquaZoo gaat terug in de tijd met nieuwe tijdelijke expositie: IJstijd

Bekijk al het nieuws