24 juni 2018 - Reizende walvisziekenhuis

Het Reizende Walvisziekenhuis komt op bezoek bij AquaZoo Friesland! Kom jij ook?

Er is fantastisch nieuws voor de zeedier liefhebbers! Het Reizende Walvisziekenhuis komt namelijk naar AquaZoo Friesland!

Op 24 juni 2018 krijg jij de kans om alles te weten te komen over dolfijnen en walvissen! Er komt een dolfijnambulance die jou alles kan uitleggen over SOS Dolfijn, maar ook over het gebruik van deze ambulance tijdens noodsituaties.

Ben je nou ook benieuwd naar wat er gebeurd als er een bruinvis is gevonden? Dan is dit je kans om samen met een EHBO medewerker van alles te leren over verschillende EHBO handelingen zoals: het meten van de hartslag, de temperatuur en bloedprikken. Jij mag de EHBO medewerker helpen om de bruinvissen gezond te houden! 
En kijk ook even in de buik van een walvis om te zien wat een walvis juist wél en juist niet mag eten!

Weet jij toevallig al iets over de gevaren en gevolgen van walvisachtigen in onze Noordzee of wil je daar graag iets over leren? kom dan je kennis testen bij het grote gevaren spel. Als je dit leuk vindt om te doen kun je ook het draaiblokken spel spelen! Bij dit leuke en leerzame spel mag jij helemaal zelf de juiste feiten zoeken bij het juiste dier! Zo leer je over vier verschillende walvissen hoe diep zij kunnen duiken, wat ze eten en bij wie welke vin hoort.

Kortom, er staat een fantastisch leuke en leerzame dag voor de deur! En weet je wat nog het leukste is? Bij een bezoek aan het Walvisziekenhuis krijg jij je eigen doe-boekje met allemaal leuke vragen en opdrachten over dolfijnen en walvissen. Deze vragen kun je bij het veldhospitaal op verschillende plekken en met verschillende spellen beantwoorden.

Praktische informatie
Plaats: AquaZoo Friesland
Datum: 24 juni 2018
Tijd: 11.00 uur tot 17.00 uur
Parkeren: Parkeren kan op de parkeerplaats van AquaZoo een parkeermunt bedraagt €6.00 voor dag bezoekers en €5.00 voor vriendenpashouders.

 

Bestel alvast je tickets met korting