Sinterklaas tickets: elk tweede kaartje voor een bezoek van 1 tot en met 5 december 2023 is nu met korting verkrijgbaar aan de kassa in het park voor slechts €10,- bij aankoop van een regulier ticket! 

Zwartvoetpinguïns in AquaZoo Friesland hebben al voorjaarskriebels

Leeuwarden, 2 maart 2017

De zwartvoetpinguïns in AquaZoo Friesland zijn druk in de weer om een partner te vinden! Er worden veel nesten gemaakt, en sommige pinguïns hebben al een aantal eieren gelegd. Omdat de pinguïns nog maar kort in AquaZoo Friesland verblijven is het bijzonder dat ze nu al zo druk bezig zijn om voor nageslacht te zorgen.

Oefenen

Het is een goed teken dat ze hier al zo druk mee zijn, de dieren lijken zich echt helemaal thuis te voelen in het hoge noorden!  De pinguïns zijn pas dit jaar voor het eerst geslachtsrijp, het is dus nog even spannend of de eieren ook daadwerkelijk bevrucht zijn, waarschijnlijk is het nu vooral oefenen voor ze.

Nest maken

Om het broeden te stimuleren krijgen de pinguïns nestmateriaal aangeboden van de verzorgers. Ook houden de verzorgers goed in de gaten welke pinguïns elkaar leuk lijken te vinden en of ze misschien zelfs wel een nestje maken. We houden jullie uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Witgezichtsaki geboren in jubileumjaar AquaZoo Leeuwarden

  • Reusachtige dinosauriërs keren terug naar AquaZoo tijdens Dinoweken

  • Feest in AquaZoo Leeuwarden: vier Amoertijgerwelpjes geboren

Bekijk al het nieuws