Laatste zeevissen uit De Noordhoren komen aan in AquaZoo Leeuwarden

Leeuwarden, 2 februari 2021

In AquaZoo Leeuwarden zijn vandaag de laatste vissen uit het Waddenbelevingscentrum De Noordhoren toegevoegd aan het Waddenzee-aquarium.

De hondshaai, puitaal, gevlekte rog en zeenaald zwemmen, na een tijdelijk verblijf elders, nu definitief rond in hun vertrouwde aquarium in de dierentuin in Leeuwarden. De vissen zijn hierbij herenigd met de schelpdieren, tongen, schollen en zeedonderpadden die al iets eerder naar het dierenpark verhuisden.

Laten zien
General manager Jeroen Loomeijer kan niet wachten om de nieuwe aanwinsten aan publiek te laten zien. “We staan als dierentuin midden in de Friese samenleving én natuur. En deze natuur is schitterend. Daar willen we onze bezoekers graag meer over vertellen. De Waddenzee is een uniek gebied en ligt hier maar dertig kilometer vandaan. Het is fantastisch dat we hier nu in AquaZoo meer aandacht aan kunnen besteden.”

AquaZoo nam de dieren en hun verblijven over van het Waddenbelevingscentrum De Noordhoren, dat in 2009 werd opgericht nadat de Waddenzee werd uitgroepen tot Unesco Werelderfgoed. De doelstelling was om een centrum op te richten met goede, duidelijke, leerzame en ook leuke feiten en weetjes over het Waddengebied.

Groter publiek
Afgelopen december verhuisden al het aquarium, de slikbak, waarin eb en vloed wordt nagebootst, en diverse informatiematerialen naar de Friese dierentuin. Hier zijn ze opnieuw opgebouwd en wordt er gewerkt aan een ruimte waar het verhaal van de Waddenzee nog beter verteld kan worden aan een nog groter publiek. De officiële opening is naar verwachting later dit voorjaar.

 

 

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws