Zeeleeuwen Spetter Spektakel krijgt vorm

Leeuwarden, 25 april 2016

De vier zeeleeuwen die onlangs arriveerden in AquaZoo Friesland en daar hun intrek namen in een nieuw waterrijk verblijf van maar liefst 1,5 hectare laten zich vanaf heden zien en horen tijdens een educatieve presentatie. De presentatie – die voor bezoekers dagelijks vanaf 16.00 uur te volgen is vanaf een tribune – vormt de opmaat naar het meer uitgebreide Spetter Spektakel waarvoor de zeeleeuwen momenteel in training zijn.

De zeeleeuwen Xiho en Titus zijn twee volwassen mannetjes. Zij werden de afgelopen tijd geïntroduceerd bij de jonge zeeleeuwen Teun en Sjaak (geboren in 2015) die overkwamen uit de dierentuin van het Duitse Neurenberg.

Spetter Spektakel

Het spiksplinternieuwe zeeleeuwenverblijf is één van de grootste zeeleeuwenverblijven ter wereld. In het Spetter Spektakel – dat zowel educatieve en speelse elementen als een voederpresentatie bevat – vervullen de zeeleeuwen de hoofdrol. Verzorgster Lisa Schurman werkt al een tijdje met de zeeleeuwen en is razend trots op haar vier mannen: “Ze leren snel en pikken de trainingen goed op. Het Spetter Spektakel krijgt zo stapje voor stapje steeds meer vorm. Samen met Xiho, Tinus, Teun en Sjaak willen we de bezoekers op een interactieve manier iets leren over zeeleeuwen.”

Promo

Bekijk alle vernieuwingen en recente ontwikkelingen in onderstaande promo!

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws