We zijn verheugd je te mogen melden dat AquaZoo vanaf woensdag 19 mei weer open is voor publiek, tenzij anders wordt besloten door de overheid. Voor meer informatie klik hier.

Wallaby geboren in AquaZoo

Leeuwarden, 16 oktober 2019

In AquaZoo is er een moeraswallaby geboren. De moeder is 33 dagen drachtig geweest, wat heel normaal is. Bij de geboorte zijn de wallaby’s ongeveer één gram en zijn ze zo groot als een bij.

Paar weken oud

Bij een medische check bij één van onze moeraswallaby’s kwamen de verzorgers een jong tegen. Het is waarschijnlijk niet meer dan een paar weken oud. Bij buideldieren zoals de moeraswallaby’s vindt het grootste gedeelte van de ontwikkeling van het jong in de buidel plaats.

Zo groot als een bij

Als de wallaby geboren wordt, is het niet veel groter dan een bij. Op eigen kracht baant het zich een weg naar de buidel van de moeder. Daar vindt het een speen, die het de daaropvolgende maande niet meer loslaat. In Australië noemen ze een wallaby-jong, een Joey. Zodra de Joey er klaar voor is, kijkt het voorzichtig over de rand van de buidel en verkent het zo de wereld. De eerste paar maanden zal het jong altijd de veiligheid van de buidel opzoeken als er gevaar dreigt.

Bekijk de jonge moeraswallaby in de buidel van zijn moeder.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Lente aangebroken in AquaZoo: wallaby's en pinguïns zien levenslicht

  • AquaZoo verwelkomt tweede luiaard: Silio arriveert in Friese dierentuin

  • Kinderen willen na de lockdown het liefst weer naar een dierentuin toe

Bekijk al het nieuws