Juni maand is actie maand! Profiteer van hoge korting en betaal online slechts 15,50 voor je kaartje.

AQUAZOO OPENT DE DEUREN VAN EDUCATIEF WADDENGEBIED

Leeuwarden, 12 juni 2023

Regelmatige bezoekers van AquaZoo zullen de aquaria en materialen al eerder hebben zien staan in de ruimte naast de luiaards en witgezichtsaki’s. Vanaf maandag 12 juni is het dan eindelijk zover en opent het Waddengebied in AquaZoo zijn deuren. In het Waddengebied zijn een veelvoud aan dieren en educatiematerialen te zien. Denk hierbij aan schelpen, krabbetjes, schaaldieren, tongen, schollen en een slikbak, waarin eb en vloed wordt nagebootst.

Naast de exotische dieren in AquaZoo, willen we ook vaker de link gaan leggen naar de lokale natuur en die beter onder de aandacht brengen,” zegt William Kreijkes, Hoofd Dierenverzorging in AquaZoo. “Het Waddengebied is daarin één van de eerste stappen. Dit bijzondere natuurgebied is Unesco Werelderfgoed. Wij willen graag zorgdragen voor een stukje bewustwording en de bezoekers laten kennismaken met de diversiteit aan dieren die hier te vinden is. Met name omdat het op slechts een steenworp afstand ligt van AquaZoo.

De dieren en grote aquaria zijn allen afkomstig uit het Waddenbelevingscentrum De Noordhoren in Holwerd dat in 2020 zijn deuren sloot. AquaZoo was in de gelegenheid om de aquaria en dieren over te nemen. Hiermee wordt een nog groter publiek getrokken van geïnteresseerden in het wad. Het Waddenbelevingscentrum De Noordhoren werd in 2009 opgericht nadat de Waddenzee werd uitgroepen tot Unesco Werelderfgoed. Doelstelling was om een centrum op te richten met goede, duidelijke, leerzame en ook leuke feiten en weetjes over het Waddengebied. Dit sluit naadloos aan bij de doelstellingen van AquaZoo, waarin educatie en soortbehoud bovenaan staan. Het openen van het Waddengebied met twee grote aquaria is een eerste stap en opmaat naar toekomstige uitbreiding van deze ruimte.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de AquaZoo nieuwsbrief.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws