Waddenbelevingscentrum verhuist naar AquaZoo

Leeuwarden, 3 december 2020

Het Waddenbelevingscentrum de Noordhoren verlaat de huidige locatie in een kerk in Holwerd. De dieren en materialen verhuizen naar AquaZoo Leeuwarden, waar ze een nieuwe plek krijgen. Op 2 december maakte het kenmerkende zes meter lange en twee meter brede zeeaquarium de kleine dertig kilometer lange rit naar de nieuwe bestemming.  

Ook de schelpen, informatie-materialen en een slikbak, waarin eb en vloed wordt nagebootst, verhuizen uit de Noordhoren naar de Friese dierentuin. Dieren die een nieuw onderkomen vinden in het park bij Leeuwarden zijn krabbetjes, schelpdieren, tongen, schollen, puitalen, zeenaalden, zeedonderpadden en hondshaaien. Deze zijn al eerder overgebracht naar een tijdelijke verblijfplaats, waar ze wachten tot ze in hun nieuwe onderkomen terechtkunnen.

Volgende stap
Bestuurslid Maja Geluk is blij dat het verhaal van het Waddenbelevingscentrum op deze nieuwe locatie een nog groter publiek zal bereiken. “De kerk in Holwerd is een fantastische plek en we zijn dankbaar dat we daar de kans hebben gekregen om dit centrum op te starten. Maar het is nu tijd voor de volgende stap. In AquaZoo kunnen we nog beter alle bijzondere dieren en planten die in de Waddenzee leven laten zien.”

Het Waddenbelevingscentrum De Noordhoren werd in 2009 opgericht nadat de Waddenzee werd uitgroepen tot Unesco Werelderfgoed. De doelstelling was om een centrum op te richten met goede, duidelijke, leerzame en ook leuke feiten en weetjes over het Waddengebied.

Uniek stukje Nederland
Geluk: “We vinden het belangrijk dat mensen het verhaal van dit schitterende natuurgebied horen en daardoor net als Unesco beseffen hoe uniek dit stukje Nederland is. AquaZoo kan dit perfect overbrengen, als dierentuin met een oog voor de inheemse natuur.”

Het aquarium en de getijdenbak zullen binnenkort te zien zijn bij AquaZoo Leeuwarden.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

  • AquaZoo gaat terug in de tijd met nieuwe tijdelijke expositie: IJstijd

  • Zeventien egeltjes uit wildopvang De Fûgelhelling uitgezet in AquaZoo

Bekijk al het nieuws