AquaZoo krijgt deze herfst weer bezoek van twintig levensechte dino’s

Leeuwarden, 13 september 2022

AquaZoo wordt deze herfst opnieuw overgenomen door kolossale dieren. Maar liefst twintig levensechte brullende dinosaurussen zijn van 16 september tot en met 30 oktober te zien in het park in Leeuwarden.

Tijdens de Dino Weken nemen onder meer een zes meter grote Tyrannosaurus Rex, een acht meter grote Wuerhosaurus en een Apatosaurus van zelfs negen meter groot hun intrek in het park. Jeroen Loomeijer laat enthousiast weten: “Het is natuurlijk fantastisch dat onze bezoekers weer oog in oog komen te staan met deze reusachtige dino’s. Een aantal van deze prehistorische dieren kunnen ook bewegen en geluid maken, dat maakt de beleving nog specialer.” Deze dino’s zijn normaal gesproken te zien in World of Dinos, de grootste dino expo van Europa.

Waterdino’s
Veel van de dieren in het park in Leeuwarden leven graag in of rondom het water. Ook een aantal van de dino’s die naar AquaZoo komen leefden in een waterrijke omgeving. Zo was de Mosaurus met zijn enorme kaken en scherpe tanden het meest dodelijke roofdier in de zee. Hij jaagde op vissen, inktvissen en zelfs op andere kleinere Mosaurussen. Ook zeereptiel Plesiosaurus was te vinden in de zee. Met zijn grote onderlichaam en zijn lange nek kon hij snelle prooien zoals vissen vangen. Daarnaast at ook de Baryonyx graag vis. Hij gebruikte zijn enorme duimklauwen en vlijmscherpe tanden om vissen uit de rivier te vangen. Hij leefde aan de oevers van rivieren.

Bij alle creaties, die verspreid staan over het park, komen borden met informatie over het eetgedrag, de gewoonten en de manier van leven van deze prehistorische dieren.

Kinderfeestje
Het is voor kinderen ook mogelijk om hun kinderfeestje in AquaZoo te vieren. Loomeijer vertelt: “Kinderen kunnen hier samen met hun vriendjes en vriendinnetjes de dinowereld van dichtbij bekijken. Aan de hand van een Dino-zoektocht kunnen ze speuren naar de creaties in het park.”

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de AquaZoo nieuwsbrief.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws