AquaZoo bereidt zich voor op komst tijgers na verkrijgen bouwvergunning

Leeuwarden, 22 juni 2021

AquaZoo Leeuwarden bereidt zich voor op de komst van twee Amoertijgers. De bouwvergunning voor het nieuwe verblijf is door de gemeente verleend. De dierentuin verwacht na de zomervakantie met de bouw te beginnen en hoopt eind van dit jaar nieuwe bewoners te mogen verwelkomen.

De Amoertijgers, ook bekend als Siberische tijgers, krijgen een ruim verblijf in het oostelijke deel van de dierentuin, voorzien van diverse soorten beplanting, hoogteverschillen en uiteraard heel veel water. De coördinator van het Europese fokprogamma van deze Amoertijger bepaalt later dit jaar welke twee dieren richting Friesland afreizen.

Bijdragen aan behoud
De komst van deze diersoort is een wens die in vervulling gaat van general manager Jeroen Loomeijer. “Het is een prachtig dier dat in de natuur heel erg bedreigd is: er leven er nog maar een paar honderd. Als dierentuin kunnen we door middel van educatie, bijdrages aan fokprogramma’s en het ondersteunen van beschermingsprojecten in de natuur actief helpen met het behoud van deze dieren en hun leefgebied. Dat is natuurlijk fantastisch om te mogen doen.”

In het nieuwe gebied wordt de bezoeker meegenomen naar het stroomgebied van de Amoer, één van de grootste rivieren ter wereld die stroomt in het meest zuidelijke deel van Siberië, op de grens van Rusland en China. Onderweg leren ze over de typische kenmerken van deze diersoort en zijn leefgebied en de bedreigingen in de vorm van stropers en het verkleinen van het leefgebied. Ook wordt verteld wat zowel hulporganisaties als WCS Russia als de bezoekers zelf kunnen doen om de situatie voor dit dier in het wild te verbeteren.

Bekijk hier onder het ontwerp van het nieuwe tijgerverblijf!

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws