Stichting Wildlife in AquaZoo zoekt enthousiaste vrijwilligers

Leeuwarden, 21 februari 2024

Stichting Wildlife in AquaZoo Leeuwarden is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. De vrijwilligers zetten zich op meerdere manieren in voor natuurbeschermingsprojecten in. Op zaterdag 9 maart om 11.00 uur vindt er een informatiemoment plaats.

De vrijwilligers houden zich bezig met natuureducatie, bijvoorbeeld in het doorloopgebied van de ringstaartmaki’s. Vrijwilligers vertellen hier de bezoekers over de bedreigingen van de diersoort, wat de bezoeker eraan kan doen om de soort te beschermen en over de rol van Stichting Wildlife. Toezicht houden in dit gebied is hier ook één van de taken.

Ook houden de vrijwilligers van Stichting Wildlife zich bezig met het inzamelen van donaties, onder andere door het sorteren van statiegeldflessen.

Opleiding
Iedereen die ouder is dan 18 jaar, de Nederlandse taal beheerst en sociaal vaardig is, kan vrijwilliger worden. Een vrijwilliger is minimaal drie dagdelen per maand beschikbaar, werktijden zijn altijd in overleg en worden in een rooster vastgelegd.

Stichting Wildlife verzorgt voor de nieuwe vrijwilligers een cursus op zaterdag 23 maart. De periode daarna loopt de aanstaande vrijwilliger enkele dagen mee en na een succesvolle toetsing op zaterdag 20 april gaat de vrijwilliger zelfstandig aan de slag! Ook is er een mogelijkheid om daarna nog door te leren tot gids.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: info@stichtingwildlife.nl.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de AquaZoo nieuwsbrief.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

  • AquaZoo gaat terug in de tijd met nieuwe tijdelijke expositie: IJstijd

  • Zeventien egeltjes uit wildopvang De Fûgelhelling uitgezet in AquaZoo

Bekijk al het nieuws