Stichting Wildlife bundelt krachten met stichting De Fûgelhelling

Leeuwarden, 4 november 2021

Stichting Wildlife, een aan AquaZoo verbonden stichting, zet zich in voor diverse natuurbeschermingsprojecten. Via Stichting Wildlife draagt AquaZoo ook bij aan de bescherming van diersoorten in het wild, zoals de ijsbeer en rode panda. Sinds kort ondersteunen ze ook projecten in Nederland. Eén hiervan is stichting De Fûgelhelling. 

De Fûgelhelling biedt sinds 1975 hulp aan zieke, gewonde, verzwakte en ouderloze inheemse vogels en zoogdieren. Jaarlijks worden ongeveer 10.000 dieren opgevangen, die letsel op hebben gelopen. Het gaat om dieren die bijvoorbeeld op straat zijn aangereden of tegen een raam zijn gevlogen.  

De Fûgelhelling vangt de dieren op en behandelt ze. Het uiteindelijke doel van het opvangcentrum is om de dieren weer vrij te laten in hun natuurlijke omgeving. Naast het opvangen van dieren geeft De Fûgelhelling ook voorlichting. 

AquaZoo en De Fûgelhelling werken sinds vorig jaar samen. In het kader van die samenwerking werden er meerdere egels en zwanen uitgezet in de dierentuin in Leeuwarden. 

Wil je meer weten over De Fûgelhelling en Stichting Wildlife? Klik dan hier. 

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws