Recordaantal bezoekers voor AquaZoo Friesland

Leeuwarden, 9 augustus 2016

AquaZoo Friesland heeft in de week van 1 tot en met 7 augustus een recordaantal bezoekers behaald. Maar liefst 7.764 gasten bezochten de vernieuwde dierentuin in deze eerste week van augustus. Uit onderzoek blijkt ook de gasttevredenheid stijgende.

Rond deze tijd vorig jaar werden onder andere de plannen voor het ijsberenverblijf geschetst. AquaZoo had behoefte aan verbetering en uitbreiding, want met circa 600 bezoekers per dag in het hoogseizoen zou het park niet levensvatbaar blijven. Een verdubbeling was het doel en dat is nu behaald.

Vestigingsmanager Jeroen Loomeijer: “We zijn enorm trots op dit record. Sinds de heropening van het park komen er steeds meer bezoekers. Op dit moment ontvangen we ongeveer 1.100 gasten per dag. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar!”

Gasttevredenheid stijgende

Uit gasttevredenheidsonderzoek blijken bezoekers met name positief te zijn over de kleine verrassingen tijdens hun bezoek. Zo worden ze bij de entree zeer enthousiast verwelkomd en kunnen ze tijdens hun wandeling spontaan door een dierverzorger bij een voedering worden betrokken. Ook is er veel meer interactie tijdens een presentatie.

De algemene gasttevredenheid werd in 2015 beoordeeld met een 7.2, nu behaalt het park gemiddeld een 7.9. De gastvriendelijkheid is van een 8.1 naar maar liefst een 9.1 gestegen. “Een mooie score, zeker gezien het hogere bezoekersaantal, dat natuurlijk ook meer inspanningen vergt. Gastgerichtheid is een van de belangrijkste kernwaarden van Libéma. Alle medewerkers zijn dan ook goed getraind en mede daardoor enthousiaster dan tevoren. We streven komende periode naar een 8+,” aldus Loomeijer.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws