Burgemeester Buma legt laatste bouwsteentje op de orka en opent hiermee Ocean Bricks

Leeuwarden, 31 maart 2023

Wanneer de eerste abonnementhouders van AquaZoo Leeuwarden om vijf uur naar binnen stappen, valt de regen nog met bakken uit de hemel. Maar ondanks de slechte voorspellingen en de grijze luchten, komt er toch een mooi aantal bezoekers op de opening af. Zij zijn namelijk uitgenodigd voor de exclusieve avondopenstelling, waarbij burgemeester Buma om zes uur de Ocean Bricks in AquaZoo tentoonstelling officieel zal openen. En wanneer de burgemeester arriveert, wordt het zowaar droog en vallen er nog slechts enkele druppeltjes naar beneden.

In het kader van twintig jaar AquaZoo, organiseert het dierenpark dit jaar onder andere de tijdelijke Ocean Bricks expositie van zaterdag 1 april tot en met zondag 18 juni. Hierbij zijn er meer dan twintig bijzondere dieren te bewonderen, opgebouwd uit duizenden steentjes. De vele Vriendenpashouders van AquaZoo hebben vandaag het voorrecht om de bouwwerken als eerste te komen bewonderen.

Eén van deze bezoekers is een moeder met haar twee zonen. Glunderend zitten Jasper en Maarten in de Bricks onderzeeër, opgebouwd uit maar liefst 88.770 steentjes. Ze komen al vele jaren in AquaZoo en hebben zojuist de Bricks Elfstedenspeurtocht afgerond. “Het was heel erg leuk,” zegt Jasper. “Ik vind de orka het mooiste en de zeeschildpad en octopus ook.” Maarten beaamt dit. “Wel heel veel werk om dit te maken!” zegt hij bewonderend.

 

 

 

 

 

(Maarten en Jasper in de Bricks onderzeeër)

Ook burgemeester Buma is erg enthousiast. In zijn speech spreekt hij met name zijn waardering uit voor de maatschappelijke functie die AquaZoo inneemt in de gemeente Leeuwarden.
Zowel op educatief gebied, waarbij soortbehoud en natuurbeheer belangrijk zijn, als op economisch gebied in het creëren van werkgelegenheid en het aantrekken van toerisme. Nadat hij het laatste steentje op de Bricks orka heeft gelegd (een bouwwerk, bestaande uit bijna 250.000 steentjes en een gewicht van meer dan 1100 kilo), knipt hij het rode lint door en opent hiermee officieel de Ocean Bricks expositie.

(Burgemeester Buma legt het laatste steentje op de Bricks orka en opent de tentoonstelling)

Om het twintigjarig jubileum een extra gouden randje te geven, overhandigt general manager Jeroen Loomeijer een cheque aan de burgemeester, waarbij er 250 toegangskaarten worden weggegeven aan gezinnen die zich een dagje dierentuin niet kunnen veroorloven. “We willen op deze manier de regio rondom AquaZoo Leeuwarden bedanken en iedereen de kans bieden om te komen genieten van een mooi dagje uit,” aldus Loomeijer.

(Burgemeester Buma ontvangt de cheque van Jeroen Loomeijer)

Expositie
De levensechte bouwwerken zijn van zaterdag 1 april tot en met zondag 18 juni te bewonderen. De bijzondere dieren zijn door het hele park te zien. Eén van de bouwwerken is een orka met jong. Het bouwwerk is gemaakt met 223.259 Bricks steentjes en heeft een gewicht van ruim 1100 kilo. Het duurde 550 uur om het bouwwerk te maken! Bij de bouwwerken staan borden met informatie over het aantal gebruikte steentjes, het aantal bouwuren en het gewicht. Ook zit er een educatief randje aan deze bijzondere expositie, aangezien de bezoekers meer te weten komen over diersoorten die normaal gesproken niet te zien zijn in het park.

Meer informatie kun je vinden op www.aquazoo.nl/bricks

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de AquaZoo nieuwsbrief.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws