AquaZoo opent 11 mei voor abonnementhouders

Leeuwarden, 8 mei 2020

AquaZoo Leeuwarden kan maandag 11 mei al weer de deuren openen voor abonnementhouders. Een week later, op 18 mei, is iedereen weer welkom. Om de maximumcapaciteit te garanderen is bezoek alleen mogelijk na online aanmelding. AquaZoo heeft dit besluit vandaag kunnen nemen na overleg met de Veiligheidsregio. 

De Friese dierentuin heeft zich de afgelopen weken al voorbereid op de heropening en is er helemaal klaar voor om weer gasten te ontvangen. “We hebben het park zo ingericht dat zowel bezoekers als medewerkers op een goede, veilige en verantwoorde manier binnen de regels van de anderhalfmetermaatschappij een hele mooie dag kunnen hebben”, vertelt general manager Jeroen Loomeijer.

Voorbereid 

Het park sloot op 14 maart de deuren in verband met de coronamaatregelen. In de tussenliggende weken heeft de dierentuin zich voorbereid op de anderhalfmetermaatschappij. Zo is er een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Het aantal mensen dat het park kan bezoeken zal de komende tijd stapsgewijs verhoogd worden.

Bezoekers kunnen alleen naar binnen na online aanmelding. Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk bij de ingang zijn, wordt er bovendien gewerkt met tijdsloten, ook voor abonnementhouders en mensen die via actiepartners een kaartje hebben gekocht. Deze reservering zelf kost uiteraard niets. “En als je eenmaal binnen bent, hoef je niet meer op je horloge te kijken”, verzekert Loomeijer. “Er zit geen maximum tijd aan een bezoek. Bezoekers kunnen dus op hun eigen tempo van het park en de dieren genieten.”

Crowdmanagers 

Om te zorgen dat iedereen voldoende afstand kan houden is de looproute in de dierentuin eenrichtingsverkeer geworden en zullen speciaal aangestelde crowdmanagers er op toezien dat er geen groepsvorming ontstaat. Ook worden er voorlopig geen voederdemonstraties gegeven en zijn binnenverblijven als stallen nog dicht. De terrassen blijven nog even gesloten, maar bezoekers kunnen wel eten en drinken afhalen. Ook is het sanitair geopend.

Loomeijer: “We zijn ervan overtuigd dat met deze aanpassingen bezoekers hier een zeer aangename, veilige dag uit kunnen hebben en optimaal kunnen genieten van de dieren en dit mooie, ruim opgezette park.”

Reserveer hier je bezoek als abonnementhouder 

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws