AquaZoo gaat terug in de tijd met nieuwe tijdelijke expositie: IJstijd

Leeuwarden, 21 maart 2024

In het voorjaar is een nieuwe tijdelijke expositie over de ijstijd te zien in AquaZoo Leeuwarden. Vrijdag 29 maart tot en met woensdag 29 mei zijn er meer dan twintig levensechte dieren uit de ijstijd te bewonderen.

Het is de eerste keer dat AquaZoo in het teken staat van de ijstijd. General manager Jeroen Loomeijer: “Veel mensen weten het niet, maar de ijstijd heeft flink wat sporen nagelaten in de omgeving van AquaZoo. Als gevolg van klimaatverandering zijn bijna alle dieren van toen uitgestorven. Deze lessen delen we graag met onze bezoekers!”

Het leerzame aspect komt niet alleen terug in de levensgrote ijstijddieren met bijbehorende informatieborden, maar ook middels een tijdlijn voor kinderen. Loomeijer: “Aan de hand van de tijdlijn wordt ‘lang geleden’ toch wat tastbaarder voor de kinderen. Ook ontvangen de kinderen bij binnenkomst een leerzame speurtocht om te doen in het park en een leuke kleurplaat voor thuis.”

Samenwerking
AquaZoo heeft ook de samenwerking opgezocht met Natuurmuseum Fryslân. “In de weekenden vertellen vrijwilligers van Stichting Wildlife allerlei verhalen aan de hand van voorwerpen uit de ijstijd, zoals een stuk slagtand van de mammoet en kiezen van de holenleeuw. De voorwerpen krijgen we tijdelijk in bruikleen van het Natuurmuseum. Dichterbij de ijstijd kan je eigenlijk niet komen!” aldus Loomeijer.

De expositie is inbegrepen bij een toegangsticket.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de AquaZoo nieuwsbrief.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws