Nieuwe bewoners: geelborstkapucijnapen in AquaZoo Friesland!

Leeuwarden, 22 december 2016

In de Kerstvakantie kunnen bezoekers nieuwe bewoners in AquaZoo Friesland bewonderen. Eerder dan verwacht is het binnenverblijf van de geelborstkapucijnapen, onderdeel van een volledige vernieuwing van het binnengebied, al klaar. Een groepje geelborstkapucijnapen, afkomstig vanuit DierenPark Amersfoort, neemt morgen al hun intrek in een gloednieuw binnenverblijf. En dat wordt gevierd met allerlei leuke apenkooi-activiteiten in de Kerstvakantie!

Ernstig bedreigde diersoort
In de natuur worden geelborstkapucijnapen als gevolg van jacht en het verdwijnen van leefgebied ernstig bedreigd. Voor het behoud van deze soort is er het Europees Fokprogramma (EEP) opgericht en AquaZoo Friesland vangt in dit kader een groepje van drie jonge mannen op.

Hechte vriendschappen
Geelborstkapucijnapen kenmerken zich door hun gele borst, schouders en buik. De drie jonge geelborstkapucijnapen zijn heel sociale dieren en van ’s ochtends tot ’s avonds laat actief. Bezoekers zullen ze waarschijnlijk regelmatig bij elkaar zien vlooien: dit doen geelborstkapucijnapen niet alleen om elkaar schoon te maken, maar het vlooien zorgt voor hechte vriendschappen.

Apenkooien in AquaZoo Friesland!
Om de komst van de geelborstkapucijnapen te vieren zijn er in AquaZoo Friesland allerlei extra activiteiten in de Kerstvakantie georganiseerd. Zo kunnen kinderen rondom het verblijf van de geelborstkapucijnapen apenkooien op en in verschillende klim- en speeltoestellen.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Nu ook statiegeld op blikjes! Doneer jij aan Stichting Wildlife?

  • Burgemeester Buma legt laatste bouwsteentje op de orka en opent hiermee Ocean Bricks

  • AquaZoo viert twintigste verjaardag met tijdelijke expositie: Ocean Bricks

Bekijk al het nieuws