Krokodillen feestelijk verwelkomd in AquaZoo!

Leeuwarden, 14 juli 2017

Meer dan duizend jaarkaarthouders vierden gisteren tijdens een speciale avondopenstelling de komst van vier nijlkrokodillen in AquaZoo Friesland. Voor het eerst mochten zij een kijkje nemen bij de spannende dieren in hun spiksplinternieuwe verblijf, welke geopend werd door Sjoerd Feitsma, wethouders van gemeente Leeuwarden en Jeroen Loomeijer, vestigingsmanager van AquaZoo.

Eerder deze week arriveerden de vier Nijlkrokodillen in AquaZoo. De verzorgers hebben de namen Jamilia, Azizi, Rafiki, La Lajita voor de krokodillen gekozen. Naast vier echte krokodillen ligt er in het ruime verblijf, met onder andere een grote waterval, ook een nep-krokodil. Bezoekers kunnen zo eens de ruwe huid van een krokodil voelen.

links: Jeroen Loomeijer (links) en Sjoerd Feitsma (rechts) openden het krokodillenverblijf.
Foto rechts: alle aanwezigen werden getrakteerd op een krokodillengebakje!

Foute souvenirwinkel 
Stichting Wildlife heeft een ‘foute souvenirwinkel’ toegevoegd aan het verblijf, waar bezoekers leren wat ze op vakantie beter niet kunnen kopen. De vier krokodillen in AquaZoo zijn via de Stichting Wildlife ook beschikbaar ter adoptie. Met het geld van donateurs en adoptieouders ondersteunt Stichting Wildlife diverse natuurbeschermingsprojecten.

Feestweekend!
Komend weekend zijn er in AquaZoo extra krokodillen-activiteiten te beleven om de opening van het nieuwe verblijf te vieren. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld laten schminken als krokodil en er staat een groot krokodillenspringkussen.

Nijlkrokodillen
Nijlkrokodillen kunnen zowel op het land als in het water vlot vooruit. Door met hun staart heen en weer te bewegen kunnen ze in het water tot wel 30 kilometer per uur halen. Maar ook op het land komen ze snel vooruit en lopen ze tot wel 17 kilometer per uur! Jagen doet de nijlkrokodil meestal alleen. Hij sluipt naar zijn prooi toe, die hij vervolgens razendsnel vastpakt en verdrinkt in het water. Het opeten van zijn prooi doet hij op het land, aangezien hij niet onder water kan slikken.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws