IJsberen Felix en Nanu naar AquaZoo Friesland

Leeuwarden, 24 mei 2016

AquaZoo Friesland maakt zich op voor de komst van de ijsberen Nanu en Felix. De mannetjesijsberen arriveren naar verwachting op respectievelijk 24 en 27 juni in de Leeuwardense dierentuin.

Op vrijdag 8 juli vindt in de avonduren de speciale opening van het nieuw gebouwde ijsberenverblijf plaats, exclusief voor jaarkaarthouders en genodigden. Vanaf 9 juli zijn Felix en Nanu dan voor iedereen te zien.

IJsbeer Felix in zwembad

Zwembad De Blauwe Golf in Leeuwarden vangt ijsbeer Felix in de eerste weken van juni tijdelijk symbolisch op. Alle kinderen die op deze locatie in deze maand afzwemmen (2, 9, 16, 23 en 30 juni), ontvangen tijdens de diploma-uitreiking een vrijkaartje voor AquaZoo Friesland. Natuurlijk kunnen zij dan ook met Felix en Blauwe Golf-mascotte Weevie op de foto. Vanzelfsprekend wordt er ook ijs gegeten. IJsberen en kinderen zijn namelijk gek op ijs!

Denemarken/Ouwehands

IJsbeer Nanu is 3,5 jaar oud en komt vanuit het Scandinavian Wildlife Park in Denemarken naar AquaZoo Friesland. Felix is 14,5 jaar oud en verhuist vanuit Ouwehands Dierenpark naar het prachtige nieuwe verblijf in Leeuwarden.

Half miljoen

Het ijsberenverblijf heeft een oppervlakte van ongeveer 5000 vierkante meter en vergde een investering van ruim een half miljoen euro. AquaZoo Friesland wil de komende jaren door blijven investeren. Van 100.000 bezoekers per jaar nu, wil het park eerst doorgroeien naar 150.000 en later mogelijk 200.000 bezoekers per jaar. “Wij blijven daarom investeren in dit park. Friesland verdient een mooie dierentuin met aansprekende diersoorten. Wij willen ook dat de Friezen zelf ook trots zijn op AquaZoo Friesland,”aldus parkmanager Jeroen Loomeijer die voor 2017 inzet op de komst van nijlpaarden en nijlkrokodillen.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws