VOOR DE DERDE MAAL DREAMNIGHT AT THE ZOO IN AQUAZOO

Leeuwarden, 13 juni 2023

Op vrijdag 9 juni heeft AquaZoo voor de derde maal de deuren geopend voor stichting ‘DreamNight at the Zoo’, waarbij chronisch zieke en gehandicapte kinderen en hun familieleden een bezoek mochten brengen aan het dierenpark. Tijdens een zonovergoten middag en avond genoten de kinderen, samen met hun familie, van een vermakelijk en goedgevuld programma.

Zo werd er muziek gespeeld door Stichting Pasveer Korpsen, konden de kinderen zich laten schminken, kwam de mascotte van voetbalclub S.C. Cambuur langs, liepen er dinofiguren door het park en werden er demonstraties gegeven door de plaatselijke brandweer en dierenambulance. Uiteraard was er ook de mogelijkheid om een rondje door het park te doen samen met de dierenverzorgers en vrijwilligers van Stichting Wildlife en van alles te leren over de verschillende bijzondere dieren die er leven, zoals tijgers, ijsberen en krokodillen. Via Unilever werden er gratis ijsjes uitgedeeld en de E10 Hoeve in Leeuwarden verzorgde het avondeten van de vrijwilligers in het park.

We vinden het als dierentuin erg belangrijk om mee te doen aan een initiatief als DreamNight at the Zoo,” zegt Jeroen Loomeijer, General Manager van AquaZoo Leeuwarden. “Je hoopt op deze manier een mooie ervaring te kunnen geven aan kinderen en families die normaal gesproken niet zo eenvoudig een bezoek aan een dierentuin kunnen brengen. Ongestoord en onbekommerd genieten van een leuke middag en avond, omringd door dieren, zodat ze even hun zorgen kunnen vergeten.

De toegangskaarten voor DreamNight at the Zoo, zijn via (kinder)ziekenhuizen, instituten voor chronisch zieke en gehandicapte kinderen en patiëntenbelangenverenigingen uitgegeven. Dit omdat de medische staf van deze locaties als enige een juiste afweging kan maken bij de selectie van de kinderen.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de AquaZoo nieuwsbrief.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws