Dertig kunstwerken van Kunstgroep Atteljee tentoongesteld in AquaZoo

Leeuwarden, 16 december 2021

In AquaZoo vindt momenteel een expositie plaats van Kunstgroep Atteljee. In totaal hangen er 30 schilderijen in het park in Leeuwarden, gemaakt door veertien kunstenaars. 

De kunstwerken zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eén van de kunstenaars is Julia, die haar inspiratie heeft gehaald uit de rode panda’s in AquaZoo. “Ik vind de rode panda’s superleuke dieren, vandaar dat ik ervoor heb gekozen om deze te schilderen. Daarnaast heb ik ook de ringstaartmaki’s en een bever op het doek vereeuwigd”, vertelt Julia.

Fantastische kunstwerken
“Het is heel leuk om met deze doelgroep samen te werken en onze dierentuin door hun ogen te zien. De resultaten zijn verrassend en bovenal fantastisch. Ik ben ontzettend blij dat we deze werken momenteel in ons park kunnen tonen”, zegt general manager Jeroen Loomeijer.

Naast de rode panda’s, ringstaartmaki’s en de bevers zijn ook onder meer kunstwerken van de krokodillen, ijsberen en moerasschildpadden te bewonderen in AquaZoo. “De expositie toont verrassend gevarieerde werken. Dat is ook logisch, want onze groep kunstenaars is gevarieerd van jong tot oud, met allemaal verschillende achtergronden. De binding is hun inspirerende werkplek en dat was AquaZoo zeker”, aldus Froukje en Dirk van Kunstgroep Atteljee. De expositie van Kunstgroep Atteljee is tot en met 27 februari 2022 te zien in AquaZoo Leeuwarden.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws