Ben jij 15 jaar of jonger? Dan mag jij samen met je broertje of zusje tot 23 februari gratis bij AquaZoo naar binnen samen met pake, beppe of een andere betalende volwassene. Meer informatie

Pasgeboren Canadese bevers zetten eerste stapjes buiten

Leeuwarden, 29 juli 2021

In AquaZoo zijn vier Canadese bevers geboren. De Friese dierentuin is een van de weinige plekken in Europa waar in 2021 jongen verwelkomd konden worden.

Het viertal in AquaZoo kwam ter wereld in een burcht, waar ze 1 tot 2 maanden in blijven zitten. “Inmiddels bereiken ze ook de leeftijd waarop ze voorzichtig de eerste stapjes buiten de burcht zetten om zo het gehele verblijf te ontdekken”, vertelt hoofd dierverzorging William Kreijkes.

Grote zus
De jongen krijgen daarbij gezelschap van hun grote zus. “Zij is vorige zomer geboren en we merken dat ze heel erg naar de kleintjes toetrekt. Op deze manier kan ze ook al wat ervaring op doen, mocht ze later zelf jongen krijgen”, aldus Kreijkes.

De Canadese bever, het nationale dier van Canada, is het grootste knaagdier van Noord-Amerika. Hij lijkt veel op de Europese bever, waarvan er op dit moment twee in de Friese natuur leven. Deze dieren zijn te herkennen aan de grijzige donkerbruine vacht, achterpoten met zwemvliezen en een grote staart in de vorm van een peddel.

 

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Stichting Wildlife in AquaZoo zoekt enthousiaste vrijwilligers

  • AquaZoo heropent Waddengebied met verwonderende educatie

  • Inleveractie van kerstbomen wederom een succes!

Bekijk al het nieuws