Bevolking AquaZoo Friesland neemt in één klap enorm toe

Leeuwarden, 26 februari 2016

AquaZoo Friesland is volop in beweging. De ontwikkelingen binnen de dierentuin volgen zich in razendsnel tempo op. Alles met één doel: bezoekers een superleuk dagje uit bezorgen en zo bewerkstelligen dat heel Friesland trots is op het park. Het Leeuwardense park neemt in de voorjaarsvakantie overigens ook deel aan de actie ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’.

AquaZoo Friesland heeft inmiddels een nieuwe vestigingsmanager in de persoon van Jeroen Loomeijer. Hij licht de meest recente ontwikkelingen in het park toe: “We blijven investeren om het park naar een nog hoger plan te tillen. Zo worden de aquaria in de Binnendoar-route weer gevuld met bijzondere vissen. Je kunt er nu al 500 kardinaaltetra’s en 225 piranha’s aanschouwen. Daarmee is het aantal dieren in AquaZoo Friesland in één klap verdrievoudigd. De piranha’s zijn nu nog maar drie centimeter lang, maar groeien uit tot exemplaren van wel vijftien centimeter. Binnenkort komen er nog zwarte pacu’s en zoetwaterpauwoogroggen bij.”

Spetter spektakel

Het spiksplinternieuwe zeeleeuwenverblijf is bijna klaar en gaat nog voor Pasen open. Loomeijer vertelt: “In één van de grootste zeeleeuwenverblijven ter wereld (1,5 hectare) kunnen bezoekers dan vanaf een tribune genieten van het Spetter Spektakel waarin onze zeeleeuwen de hoofdrol spelen met zowel educatieve elementen als een voederpresentatie.”

Komst ijsberen

De komst van ijsberen is dit jaar het grootste project bij AquaZoo Friesland. “Binnenkort gaat de daadwerkelijke bouw van het ijsberenverblijf van start. Als alles goed verloopt, vindt de opening plaats in juni. Nog voor de zomervakantie dus,”aldus Loomeijer.

Pake & Beppe-actie

AquaZoo Friesland is verheugd te kunnen melden dat het in de voorjaarsvakantie meedoet aan de actie van Museumfederatie Fryslân: ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Van dinsdag 1 maart tot en met vrijdag 4 maart verkrijgen kinderen tot en met 12 jaar dan ook bij AquaZoo Friesland gratis toegang: op vertoon van een pake of beppe (of andere volwassene). Een overzicht van alle deelnemende culturele instellingen is te vinden op de website: www.museum.frl.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws