Juni maand is actie maand! Profiteer van hoge korting en betaal online slechts 15,50 voor je kaartje.

AquaZoo zamelt kerstbomen in voor het nieuwe educatieve Churchillgebied

Leeuwarden, 14 december 2023

Kerstbomen met kluit hoeven na de feestdagen niet naar de houtversnipperaar, maar kunnen net als voorgaande jaren een tweede leven krijgen in AquaZoo Leeuwarden. Per ingeleverde spar wordt één vrijkaartje uitgedeeld.

De Friese dierentuin zal de bomen planten in het nieuwe Churchillgebied, dat naar verwachting in het voorjaar van 2024 wordt geopend. In dit gebied gaat educatie een zeer belangrijke rol spelen. Verhalen over inheemse diersoorten, invasieve exoten en klimaatverandering worden hier straks op een inspirerende en leerzame manier verteld.

General manager Jeroen Loomeijer: “Hoe mooi is het dat we dit gebied op een duurzame manier mogen aankleden? In het park staan al veel bomen van voorgaande jaren. Het is goed om te zien dat deze bomen nu groeien en de vormen aannemen zoals we vaak zien in de natuur. En het is helemaal fantastisch wetende dat de bomen anders op de vuilnishoop terecht waren gekomen.”

Het inlevermoment vindt plaats op dinsdag 2 januari tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Het vrijkaartje is geldig tot en met 16 februari 2024 en is niet inwisselbaar voor geld.

Voorwaarden inzamelactie:
– De boom heeft een kluit;
– Kerstboom moet levensvatbaar zijn (geen bruine takken, etc.);
– Minimale lengte: 1.5 meter;
– Geen restanten van kunstsneeuw, glitters, etc.;
– Eén kerstboom is één vrijkaartje AquaZoo;
– Maximaal 1 kerstboom / vrijkaartje per persoon;
– Geldigheid vrijkaartje: t/m 16 februari 2024;
– Vrijkaartjes zijn niet inwisselbaar voor geld.

AquaZoo heeft met de feestdagen aangepaste openingstijden: 10.00 uur tot 16.00 uur. Het park is op nieuwjaarsdag gesloten.

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de AquaZoo nieuwsbrief.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws