AquaZoo Leeuwarden opent vandaag weer de deuren voor bezoekers

Leeuwarden, 26 januari 2022

AquaZoo Leeuwarden opent vandaag de deuren weer voor bezoekers. Na ruim een maand sluiting kunnen mensen nu zelf kennis komen maken met de pasgeboren witgezichtsaki en pinguïns.

De Friese dierentuin moest op 19 december dicht in verband met de lockdown. Het kabinet besloot gisteren deze maatregelen op te heffen. Bezoekers moeten nog wel een tijdslot reserveren en een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. In het park is een vaste looproute en zijn mondkapjes verplicht in binnenruimtes. De horeca is volledig geopend.

“Het is fantastisch om weer mensen te mogen ontvangen”, vertelt general manager Jeroen Loomeijer. “Mensen hebben overduidelijk behoefte aan ontspanning en dierentuinen bieden dit op een veilige, verantwoorde manier. We hebben hier heel veel ruimte, het is in de buitenlucht en de afgelopen twee jaar is er geen enkele besmettingsbron te herleiden geweest naar een dierenpark. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een super leuk uitje.”

Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de AquaZoo nieuwsbrief.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws