Juni maand is actie maand! Profiteer van hoge korting en betaal online slechts 15,50 voor je kaartje.

AquaZoo en het Elfsteden Bijenlint Fryslân vieren samen Fête de la Nature!

Leeuwarden, 16 mei 2017

AquaZoo Friesland en het Elfsteden Bijenlint Fryslân vieren op zaterdag 20 en zondag 21 mei samen Fête de la Nature, het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. In AquaZoo Friesland kunnen bezoekers op zaterdag het Elfsteden Bijenlint Fryslân helpen met het maken van een bijenlint en op zondag wordt er een bijenhotel geopend. Kinderen kunnen op beide dagen ook hun eigen bijenhotelletje bouwen, meedoen aan een kleurplatenwedstrijd en een speurtocht.

Ongeveer tachtig procent van alle voedselgewassen in de wereld zijn afhankelijk van bestuiving door insecten. Dat maakt bijen onmisbaar voor de natuur. Onder andere het gebruik van gif in landbouw en door burgers, te weinig aaneengesloten voedselgebieden en afname van wilde bloemen- en plantensoorten zorgen ervoor, dat bijna de helft van alle 358 wilde bijensoorten in ons land op de rode lijst van bedreigde diersoorten staat.

Bijenhotel en bijenlint

Om de wilde bij in Nederland te kunnen ondersteunen wordt er tijdens de viering van Fête de la Nature aankomend weekend een bijenhotel geopend in AquaZoo Friesland. Ook kunnen bezoekers initiator Marijke de Bie van het Elfsteden Bijenlint Fryslân meehelpen met het inzaaien van een bijenlint, wat een aaneenschakeling is van initiatieven waar bijen profijt van hebben (warmte, voedsel, beschutting, nestelgelegenheid, nestmaterialen). Het volledige programma van Fête de la Nature is te vinden op de evenementenpagina.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws