AquaZoo Friesland aan de slag met komst ijsberen

Leeuwarden, 10 december 2015

Bezoekers van AquaZoo Friesland komen vanaf mei 2016 oog in oog te staan met de ijsbeer. De Leeuwardense dierentuin is druk bezig met de voorbereidingen van de bouw van een spiksplinternieuw verblijf. Ook elders in het park wordt hard gewerkt. Bijvoorbeeld bij het meertje met aanpalende tribune waarvandaan het publiek vanaf Pasen kan genieten van een zeeleeuwenshow.

Het ijsberenverblijf krijgt een oppervlakte van ongeveer 5000 vierkante meter en vergt een investering van 325.000 euro. Hoeveel ijsberen er vanaf mei te zien zijn en waar ze vandaan komen, is nog niet bekend. “We hebben een verzoek uitstaan binnen het Europese fokprogramma. Dat moeten we nog even afwachten dus. Maar we hebben in een van onze andere dierentuinen ook nog ijsberen, dus dat is eveneens een optie,”aldus vestigingsmanager Martin van Hees. Het ijsberenverblijf wordt voor in het park gesitueerd op het perceel waar voorheen onder meer de inmiddels naar ZooParc Overloon verhuisde boshondjes en de kinderboerderij hun plekje hadden.

Zeeleeuwen

Hoveniers en grondwerkers zijn elders in het park druk in de weer met snoeiwerkzaamheden om het park een meer open uitstraling te geven. Ook worden dichtbegroeide oevers van de verschillende wateren aangepakt. “Het ziet er nu al heel mooi uit. Kun je nagaan hoe prachtig het is, als straks de lente weer aanbreekt,”aldus Van Hees. Die is helemaal in zijn nopjes met de komst van vijf zeeleeuwen naar AquaZoo Friesland. “Bezoekers kunnen straks tijdens een educatieve show ook zien hoe deze dieren verzorgd worden.” Met de realisatie van het zeeleeuwenverblijf met tribune is ongeveer 80.000 euro gemoeid.

Nijlpaarden en krokodillen

AquaZoo Friesland wil de komende jaren door blijven investeren. Van 100.000 bezoekers per jaar nu, wil het park eerst doorgroeien naar 150.000 en later mogelijk 200.000 bezoekers per jaar. “Wij blijven daarom investeren in dit park. Friesland verdient een mooie dierentuin met aansprekende diersoorten. Wij willen ook dat de Friezen zelf ook trots zijn op AquaZoo Friesland,”aldus Van Hees  die voor 2017 inzet op de komst van nijlpaarden en nijlkrokodillen.

Beverratje geboren

AquaZoo Friesland ontdekte maandag bovendien dat er een beverrat is geboren. “Onze verzorgers zagen ineens een kleintje rondscharrelen. Het jong is voor bezoekers ook goed te zien door het kijkvenster dat uitzicht biedt op het beverrattenhol. Hartstikke leuk om te zien! Het zijn ook prachtige dieren trouwens,”vertelt Van Hees.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws