AquaZoo breidt uit met nieuwe diersoort!

Leeuwarden, 14 april 2017

AquaZoo is deze week begonnen aan een enorme uitbreiding! Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de bouw van een splinternieuw krokodillenverblijf. Hier verwelkomt AquaZoo nog voor de zomer vier nijlkrokodillen! AquaZoo is natuurlijk heel blij met deze uitbreiding en de komst van deze bijzondere dieren.

Nieuw verblijf

Nijlkrokodillen zijn erg gevaarlijke dieren, maar bezoekers van AquaZoo kunnen er straks een aanraken! Naast vier echte nijlkrokodillen komt er namelijk ook een nep-krokodil aan de rand van het verblijf te liggen. Zo kunnen bezoekers van heel dichtbij zien waar de ogen en oren van een krokodil zitten, hoe groot de tanden zijn en de ruwe huid aaien.

De opening van het nieuwe verblijf en de komst van de krokodillen wordt natuurlijk uitgebreid gevierd met allerlei activiteiten. Ook voor de jaarkaarthouders zullen exclusieve activiteiten georganiseerd worden. Houd de website in de gaten voor alle updates!

Nijlkrokodillen

Nijlkrokodillen kunnen zowel op het land als in het water vlot vooruit. Door met hun staart heen en weer te bewegen kunnen ze in het water tot wel 30 kilometer per uur halen. Maar ook op het land komen ze snel vooruit. Door zich voort te bewegen als een haas halen ze tot wel 17 kilometer per uur! Jagen doet de nijlkrokodil meestal alleen. Hij sluipt naar zijn prooi toe, die hij vervolgens razendsnel vastpakt en verdrinkt in het water. Het opeten van zijn prooi doet hij op het land, aangezien hij niet onder water kan slikken.

Deel op social media

Ander nieuws uit AquaZoo

  • Omrop Fryslân volgt de verhalen van AquaZoo in nieuwe reeks van Us bistetún

  • In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden

  • IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!"

Bekijk al het nieuws