Ben jij 15 jaar of jonger? Dan mag jij samen met je broertje of zusje tot 23 februari gratis bij AquaZoo naar binnen samen met pake, beppe of een andere betalende volwassene. Meer informatie

Uitdaging

  • IJsberen houden niet van regelmaat: ze worden graag uitgedaagd.
  • Om te zorgen dat de ijsbeer zich voldoende vermaakt, zorgen we voor gevarieerde activiteiten.
  • Omdat ijsberen in de natuur hun voedsel ook steeds op verschillende plekken vinden, bieden wij ook het voedsel steeds ergens anders aan.

Wist je dat de zwemvijvers worden gebruikt om de ijsberen extra uitdaging te bieden?

In de natuur zoeken de ijsberen op verschillende plekken naar voedsel. In een dierentuin verkrijgen zij dit voedsel natuurlijk een stuk makkelijker. Om te zorgen dat ze zich niet gaan vervelen, zorgen de dierenverzorgers regelmatig voor extra uitdagingen. Dit doen ze door het voedsel op gevarieerde manieren aan te bieden of door geuren te verspreiden in het verblijf.

Daarnaast kan ook de groepssamenstelling een rol spelen bij het bieden van verrijking. De ijsberen kunnen dan namelijk samen proberen om de geuren te ontmaskeren of het voedsel te verkrijgen.

Als ijsberen niet voldoende geprikkeld worden, gaan ze op en neer lopen – het bekende ijsberen. Dit is stereotypegedrag en wordt ook wel zoochosis genoemd. In Aquazoo bieden we voldoende uitdaging om dit te voorkomen.

Stel je vragen over de ijsbeer