Juni maand is actie maand! Profiteer van hoge korting en betaal online slechts 15,50 voor je kaartje.

seizoenen

  • IJsberen leven in de zomer niet op sneeuw, maar in de toendra, een gebied met gras en kleine struikjes.
  • IJsberen zijn in de zomer gewend aan warme temperaturen
  • Het verblijf van de ijsbeer is zowel binnen als buiten aangepast naar het Nederlandse klimaat en is voorzien van water en beschutting

Wist je dat een ijsbeer op het ijs leeft omdat zijn prooi daar leeft?

IJsberen leven in het Noordpoolgebied op het zee-ijs en het omringende land. In de winter ligt hier sneeuw, in de zomer is dit land begroeid met gras en bessenstruikjes. Ook zijn er dan modderpoelen, waarin de ijsbeer graag mag rollen.

Prooi op ijs
IJsberen leven op het ijs omdat hun prooi – voornamelijk zeehonden – in die omgeving leeft. Ze zijn goed aangepast aan het leven op de Noordpool. Zo hebben ze een hele dikke vacht die ze goed warm houdt. Zelfs onder hun poten zit haar. Daardoor glijden ze niet uit op het ijs. Hun oren en staart zijn heel klein, zodat die niet kunnen bevriezen.

Dat wil niet zeggen dat de ijsbeer niet tegen warmte kan: ook in zijn natuurlijke leefgebied krijgt de ijsbeer te maken met warmere temperaturen. Als ze het té warm hebben, nemen ze gewoon een duik in het water om af te koelen.

Zwemmen
Het ijsbeerverblijf in AquaZoo, dat maar liefst 5000m2 groot is, is aangepast naar het Nederlandse klimaat. In de twee buitenruimtes zijn grondsoorten waarin de ijsberen kunnen graven en zijn er ook uitkijkpunten van drie meter hoog. Verder zijn er mogelijkheden voor schaduw en twee waterpoelen om in te zwemmen. Op warme dagen krijgen ze ook ‘ijsjes’ en douches.

Stel je vragen over de ijsbeer