Educatie

AquaZoo Leeuwarden is een plek waar mensen en dieren elkaar ontmoeten. De dieren in het park zijn ambassadeurs van hun soortgenoten in de natuur. Mensen ontmoeten in het park de meest bijzondere dieren en daarmee worden ze geraakt door de schoonheid van de natuur. Liefde voor dieren en natuur wordt aangewakkerd in dierentuinen. En goede educatie speelt hierbij een cruciale rol. Daarom is het één van onze hoofdtaken.

Vrijwilligers en verzorgers

De vrijwilligers van Stichting Wildlife en onze verzorgers zijn actief bezig met het direct overbrengen van educatie naar de bezoeker. Een bezoek aan AquaZoo Leeuwarden is daardoor veel meer dan alleen een leuk dagje uit. En met de term ‘educatie’ bedoelen we educatieve activiteiten in de breedste zin van het woord. Het omvat alles wat met ervaren en leren te maken heeft en is gericht op bezoekers van alle leeftijden.

Educatievormen

Door middel van verschillende educatievormen willen we bezoekers inspireren op het gebied van natuurbehoud en behoud van biodiversiteit, om hen vervolgens te stimuleren om hier zelf een actieve bijdrage aan te leveren. Dit doen we o.a. met educatieve bebording en met educatieve voederpresentaties zoals de Zeehondensafari!