Juni maand is actie maand! Profiteer van hoge korting en betaal online slechts 15,50 voor je kaartje.

Ontwikkeling van het nieuwe Churchillgebied

Het is zo ver… het gloednieuwe Noord-Amerika gebied is geopend! Het Churchillgebied is gebaseerd op de lange Churchill River die in het Noorden van Canada loopt. De rivier is maar liefst 1.609 kilometer lang. Dit is het leefgebied van onder andere wasberen, Canadese bevers, verschillende vissoorten en ijsberen.

Churchill staat bekend als Polar Bear Capital of the World en dat is niet voor niets. Vanaf het voorjaar komen de eerste ijsberen hier aan wal, waar ze in een soort winterslaap gaan. Ze struinen een beetje rond om de tijd te verdoen en eten niet echt, tot het moment dat de Hudson Bay is dichtgevroren en ze weer op zoek kunnen gaan naar hun voedsel: zeehonden. De witte reuzen lopen er zo vaak rond, dat de inwoners van Churchill hun auto expres niet op slot doen. Zo kunnen voetgangers die toevallig een ijsbeer tegen het lijf lopen zich verstoppen in een auto.

De weg naar Churchill

In oktober 2023 ging de bouw van het nieuwe Churchillgebied in AquaZoo van start. Met onze videoserie genaamd ‘De weg naar Churchill’ laten we jullie de ontwikkelingen van het gebied zien.

Bouwupdates

6 juni 2024

Een half jaar lang werd er gebouwd aan het nieuwe gebied. Je ontdekt hier een directe afspiegeling van de Noord-Amerikaanse flora en fauna, met unieke diersoorten en veelzijdige bomen en planten. Als bezoeker kon je het nieuwe gebied al een tijdje bewonderen, maar inmiddels is het helemaal af. Donderdag 6 juni was het dan ook eindelijk zo ver en werd het gebied feestelijk geopend.

2 maart 2024

Ontwerper Rick neemt je mee over de bouwplaats van het nieuwe Churchillgebied van AquaZoo! Hij vertelt je van alles over de keuzes die zijn gemaakt binnen het ontwerp en wat je straks als bezoeker kan verwachten.


2 maart 2024

In deze aflevering van De weg naar Churchill neemt Jeroen je mee naar de kerstbomeninzamelingsactie en ontwerper Rick vertelt je over de beplanting in het nieuwe gebied. Maar eerst krijg je een bouwupdate!

10 januari 2024

In onze videoserie genaamd ‘De weg naar Churchill’ nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen van het nieuwe gebied. Bekijk hier de eerste aflevering:

4 december 2023
Dronebeelden van het gebied zijn gemaakt.

24 november 2023
Het eerste beton in het Churchill gebied is gestort. De werkzaamheden verlopen erg voorspoedig!

18 november 2023
De eerste contouren van het gebied krijgen vorm. Er wordt veel zand verplaatst om de leefgebieden van de dieren te creëren, waaronder een grote heuvel voor de wasberen. Daarnaast worden de looppaden uitgezet en krijgt de nieuwe route van het water zijn vorm.

8 november 2023
Start van de bouw

De dieren in het Churchillgebied

In het gebied worden de nieuwe verblijven voor de wasberen en Canadese bevers gerealiseerd. De bevers hebben op dit moment een fijne plek in AquaZoo, maar krijgen met deze nieuwe verblijven een nog optimalere leefomgeving. De wasberen zullen in het Churchillgebied weer een fijne plek in AquaZoo krijgen. Het ijsberenverblijf blijft in zijn huidige vorm bestaan en zal een belangrijk onderdeel zijn van het nieuwe gebied. Doordat het steeds warmer wordt op aarde, wordt het voor ijsberen lastiger om aan eten te komen. Op dit moment leven er nog maar 26.000 ijsberen wereldwijd. Door managementprogramma’s, educatie en het ondersteunen van projecten rondom natuurbehoud, zet AquaZoo zich in voor het behoud van de ijsbeer.

Wasberen bij Stichting AAP?

In Nederland mogen wasberen volgens de wet niet in het wild leven, omdat deze schade toebrengen aan inheemse diersoorten. De afgelopen jaren heeft Stichting AAP meer dan 100 wasberen opgevangen uit Limburg. AquaZoo Leeuwarden is één van de opvanglocaties voor deze dieren

Meer weten over stichting AAP?

 

Bekijk de laatste nieuwsberichten

  • AquaZoo Leeuwarden geeft kerstbomen een tweede leven in nieuw Colville-gebied!

  • Eerste ingeleverde kerstbomen de grond in

  • Nieuw bever- en wasberenverblijf in AquaZoo

Altijd op de hoogte zijn van nieuws over het nieuwe Churchillgebied en haar dieren?

Meld je aan voor de nieuwsbrief