Sinterklaas tickets: elk tweede kaartje voor een bezoek van 1 tot en met 5 december 2023 is nu met korting verkrijgbaar aan de kassa in het park voor slechts €10,- bij aankoop van een regulier ticket! 

Us Dieretún op Omrop Fryslan

ijsbeer kindje aquazoo

AquaZoo Friesland werd een jaar geleden overgenomen door de grootste dierentuinexploitant van Nederland: Libéma. In korte en dynamische programma’s van 10 tot 12 minuten worden de kijkers van Omrop Fryslan vanaf zondag 27 maart wekelijks op de hoogte gehouden van het wel en wee van de dieren, actualiteiten en de werkzaamheden van de AquaZoo-medewerkers.

Ook de bezoekers komen aan het woord, want het programma heet niet voor niets: ‘Us Dieretún’!

Aflevering 16

In aflevering 15 zag je de finale aflevering met de opening van het ijsberenverblijf. Tijdens deze aflevering blikken we dus 15 weken terug… Ontdek de verschillen met afgelopen maart. Wij zijn enorm trots hoe AquaZoo er nu bij ligt!
Oh ja, en je ontdekt welk diersoort we medio 2017 mogen verwelkomen!

 

Aflevering 15

In de finale aflevering zie je hoe Felix dan toch eindelijk in AquaZoo aan is gekomen en kijk je mee bij de feestelijke opening van het ijsberenverblijf!

 

Aflevering 14

In deze aflevering staan de medewerkers klaar om ijsbeer Felix een warm welkom te heten. Zelfs de pers was aanwezig, waaronder Hart van Nederland, maar Felix bleek helaas niet zo’n zin te hebben op deze geplande verhuisdag.
Verder zie je hoe dierverzorger Wouter getraind wordt om vervolgens de zeehonden te trainen. Als hij het goed doet, kan hij later ook de zeeberen en misschien zelfs de zeeleeuwen mogen trainen.

 

Aflevering 13

De nieuwste aflevering van Us Dieretún bevat een flinke primeur. Na een lange reis arriveerde ijsbeer Nanu afgelopen vrijdag vanuit Denemarken in AquaZoo Friesland hetgeen allemaal exclusief in de docusoap te zien is.

AquaZoo Friesland maakt zich nu op voor de komst van ijsbeer Felix. Die arriveert op woensdagochtend 29 juni. IJsbeer Nanu is 3,5 jaar oud en kwam vanuit het Scandinavian Wildlife Park in Denemarken naar AquaZoo Friesland. Felix is 14,5 jaar oud en verhuist vanuit Ouwehands Dierenpark naar het prachtige nieuwe verblijf in Leeuwarden. In eerste aanleg wennen de ijsberen de komende tijd aan hun binnenverblijf.

Op vrijdag 8 juli vindt in de avonduren de speciale opening van het nieuw gebouwde ijsberenverblijf plaats, exclusief voor jaarkaarthouders en genodigden. Vanaf 9 juli zijn Felix en Nanu dan voor iedereen te zien!
Bekijk hieronder de aflevering van Us Dieretún met daarin de reportage over ijsbeer Nanu!

 

Aflevering 12

Het panda vrouwtje krijgt gezelschap van een mannetje uit Frankrijk. De kleinklauwotters zien dit ook wel zitten! Ook wordt het eerste beton voor het ijsberenverblijf gestort, maar de grond is eigenlijk nog iets te zompig.

 

Aflevering 11

Gerben van de technische dienst heeft een dag vol uitdagingen! Maar de grootste uitdaging speelt zich af bij het ijsberenverblijf. Verder arriveren er nieuwe dwergflamingo’s die op date zijn geweest, maar helaas geen match hebben kunnen vinden.

 

Aflevering 10

De jonge zeeleeuwen mogen voortaan met de grote jongens spelen. Wie wordt de leider? En wist je al dat pinguïns echte kuddedieren zijn? Ontdek het allemaal in Us Dieretûn!

 

Aflevering 9

Heb je het al gehoord? Er wonen twee gibbons op een van de eilanden in AquaZoo! Ze heten Sasha en Zanthé en vrolijken het park dagelijks op met een liedje! De dierenarts heeft een druk spreekuur, want er is een zwaan met een gezwollen poot en een kangoeroe die geopereerd moet worden.
Even voorstellen: Dierenarts Jacques Kaandorp is de dierenarts van collega dierentuinen Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk en ZooParc Overloon. Tevens bekend van de serie ‘Komt een aap bij de dokter’ dat momenteel op Omroep Brabant wordt uitgezonden. Wil je meer van zijn werk zien? Kijk dan eens hier!

 

Aflevering 8

Deze aflevering zijn er jonge pinguïns te zien! Heel voorzichtig kun je in het broedhokje spieken… Tussendoor neem je een kijkje achter de schermen tijdens het voeren van de reuzenotters; deze luidruchtige ottersoort is nergens anders in Nederland te bewonderen!

 

Aflevering 7

Verzorgers Lisa en Björn zijn druk bezig om de trainingspresentatie met de zeeleeuwen verder vorm te geven. Dagelijks wordt er ook een open training voor publiek gehouden, zodat het een echte Spetter Spektakel wordt.

Bij de zeehonden wordt niet alleen de populatie verder uitgebreid, maar ook het strand wordt aangekleed binnen het thema.

 

Aflevering 6

Er is een geboortegolf gaande bij de ringstaartmaki’s. De jongen worden trots op de borst in de zon gedragen. Bij ringstaartmaki’s hebben de mannetjes overigens niet veel in te brengen. Hoe het dan wel tot nakomelingen komt, vertelt verzorgster Marjolein. Want er gaan bijzondere rituelen aan vooraf op het apeneiland.

Ooit van een stinkgevecht gehoord? Helaas is er ook droevig nieuws. Tapir Doutzen is overleden. De laatste maanden verloor Doutzen ondanks haar gezonde eetlust veel gewicht.

 

Aflevering 5

In aflevering 5 van Us Dieretún komt er een groep zwartvoetpinguïns aan uit Frankrijk. Het transport is wat later, dus blijven de verzorgers langer om de dieren goed op te vangen en in het nieuwe verblijf te laten.

Verzorger Jeroen heeft zijn laatste werkdag en laat met pijn in zijn hart de verzorging van dieren achter zich om een opleiding te beginnen in de verpleging. Voor hem was de komst van de reuzenotters afgelopen zomer een hoogtepunt in zijn loopbaan als dierenverzorger.

 

Aflevering 4

In aflevering 4 arriveren de pauwoogzoetwaterroggen in de nieuwe aquaria. Zeehond Pepito moet nog een beetje wennen aan zijn nieuwe omgeving en soortgenoten. Heb jij haar al gespot?

 

Aflevering 3

In deze derde aflevering nemen we bijzondere kijkjes achter de schermen! De volwassen zeeleeuwen krijgen hun eerste training in hun nieuwe onderkomen en er arriveren nog twee jonge zeeleeuwtjes.

Verder zie je hoe het ijsberenverblijf er ongeveer uit komt te zien en vertelt de projectmanager waar een ijsberenverblijf zoal aan moet voldoen.

 

Aflevering 2

Zeehond Pepito arriveert vanuit de Brabantse dierentuin Dierenrijk. Binnenkort spot je dus een nog grotere groep tijdens de Zeehondensafari. Verder neem je tijdens deze tweede aflevering een kijkje bij de verzorging van de tapirs.

 

Aflevering 1

In deze allereerste aflevering van Us Dieretún volg je de komst van de eerste twee zeeleeuwen vanuit het Dolfinarium.