Meer dan duizend abonnementhouders vierden gisteren tijdens een speciale avondopenstelling de komst van de vier nijlkrokodillen. Voor het eerst mochten zij een kijkje nemen bij de spannende dieren in hun spiksplinternieuwe verblijf! Lees hier meer >
Komend weekend zijn er in AquaZoo extra krokodillen-activiteiten te beleven om de opening van het nieuwe verblijf te vieren. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld laten schminken als krokodil en er staat een groot krokodillenspringkussen. Kom jij ook?
Bestel hier je tickets met online korting
Het krokodillenverblijf begint nu echt vorm te krijgen. Deze prachtige waterval en begroeiing zijn onderdeel van het nieuwe verblijf!
Op donderdag 13 juli worden de nijlkrokodillen voor het eerst getoond aan bezoekers, tijdens de feestelijke openingsavond voor abonnementhouders en genodigden.
Vanaf vrijdag 14 juli kan iedereen het nieuwe verblijf komen bewonderen in AquaZoo. Het gehele weekend vinden er feestelijke activiteiten plaats, die we later bekend zullen maken. Wil jij er bij zijn? Bestel nu alvast je tickets op datum met online korting.
Sneak preview
Bekijk hieronder de eerste foto van het nieuwe verblijf. Zie jij of deze krokodil echt of nep is?
AquaZoo is begonnen aan een enorme uitbreiding. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de bouw van een splinternieuw krokodillenverblijf. Hier komen binnenkort maar liefst vier nijlkrokodillen!
Nijlkrokodillen zijn erg gevaarlijke dieren, maar straks kun je er een aanraken in AquaZoo! Naast vier echte krokodillen komt er namelijk ook een nep-krokodil bij het verblijf te liggen. Zo kun je van heel dichtbij zien waar de ogen en oren van een krokodil zitten, hoe groot de tanden zijn en de ruwe huid aaien.
Nijlkrokodillen kunnen zowel op het land als in het water vlot vooruit. Door met hun staart heen en weer te bewegen kunnen ze in het water tot wel 30 kilometer per uur halen. Maar ook op het land komen ze snel vooruit en lopen ze tot wel 17 kilometer per uur! Jagen doet de nijlkrokodil meestal alleen. Hij sluipt naar zijn prooi toe, die hij vervolgens razendsnel vastpakt en verdrinkt in het water. Het opeten van zijn prooi doet hij op het land, aangezien hij niet onder water kan slikken.