Heb je vragen over jouw bezoek aan AquaZoo? Lees hier onze veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

AquaZoo bereidt zich voor op komst tijgers

AquaZoo Leeuwarden mag volgend jaar twee Amoertijgers verwelkomen. De bouw van het nieuwe gebied is inmiddels begonnen. Deze in het wild zeer bedreigde tijgers krijgen een ruim verblijf in het oostelijke deel van het dierenpark, voorzien van diverse soorten beplanting, hoogteverschillen en uiteraard heel veel water.

Kijk mee naar de serie Tijgers in AquaZoo

Kijk mee naar de serie Tijgers in AquaZoo en blijf op de hoogte van dit mooie project. In deze eerste aflevering vertellen we je meer over de biologie van de tijger maar ook het ontwerp van het nieuwe tijgergebied, educatie en het managementprogramma rondom de tijgers zullen besproken worden in de volgende afleveringen.

Bouwupdates

17 november: We zijn van start gegaan met de bouw van het gebied van de tijgers! Er zijn inmiddels twee plassen met water leeggepompt. Op de plek waar eerst karpers, zeeleeuwen en kroeskoppelikanen zwommen, is inmiddels een blubberig landschap ontstaan. Dit zal komende maanden nog verder drooggemaakt worden.

Bekijk alle bouwupdates

 

Met uitsterven bedreigd

Naar schatting leven er nog maar ongeveer 500 Amoertijgers in het wild. Deze tijgers worden met uitsterven bedreigd door stroperij en verkleinen van het leefgebied. AquaZoo ondersteunt het fokprogramma. De stichting WCS Russia zet zich in voor de tijgers in het wild. AquaZoo ondersteunt deze stichting via Stichting Wildlife.

Bekijk de laatste nieuwsberichten

  • Bouwwerkzaamheden voor nieuw tijgergebied in AquaZoo begonnen

  • AquaZoo bereidt zich voor op komst tijgers

Altijd op de hoogte zijn van nieuws over de komst van de Amoertijgers?

Meld je aan voor de nieuwsbrief