Gestreept stinkdier

Algemene informatie

Leefgebied
V.S. en het zuiden van Canada en het noorden van Mexico in bos, graslanden en buitenwijken van steden
Voedsel
alleseter; insecten, wormen, muizen, eieren, kuikens, kleine reptielen en amfibieën, aas, vis, maïs, bessen
Levensduur
8 jaar
Gewicht
0,7 tot 6,3 kilo
Aantal jongen
2 tot 10
Draagtijd
2,5 maanden

Stevige stinkers

Stinkdieren hebben twee stinkklieren onder hun staart. Bij dreiging tillen ze hun staart op en sproeien ze een stinkende vloeistof naar hun belager, die na het ruiken van de geur meteen weg zal gaan.

Verlaten hol

Stinkdieren maken vaak gebruik van een verlaten hol. Ook een holle boom voldoet aan de eisen van een schuilplaats. Ze houden geen winterslaap maar zijn bij koud weer minder actief, zo besparen ze energie.

“Het zwart-witte patroon is al zichtbaar vanaf de geboorte en dient als waarschuwing.”