Europese oehoe

Algemene informatie

Leefgebied
Noord Afrika, Europa, Middenoosten en Azië in verschillende gebieden waaronder bossen, bergen, grasland en rivierbeddingen
Voedsel
ratten, muizen, kevers, jonge hertjes, konijnen, vogels
Levensduur
tot 60 jaar in de dierentuin
Gewicht
1,6 tot 4,2 kilo
Lengte
58 tot 71 cm
Aantal eieren
1 tot 4
Broedduur
2 tot 3 maanden

Eerste indruk

Zoals vaker bij vogels, denken ook oehoekuikens dat degene die ze het eerste zien, hun vader of moeder is. Als een oehoekuiken als eerst een mens ziet, vindt hij dat dit zijn ouder is.

Professionele jagers

De oehoe jaagt ’s nachts. In het donker kan hij goed zien. Hij heeft een goed gehoor en een stille vlucht. Je kunt hem niet horen vliegen. Een jager die je niet hoort en ziet aankomen…

“De Europese oehoe is een van de grootste uilensoorten ter wereld.”