Emoe

Algemene informatie

Leefgebied
Australië
Voedsel
alleseter; waaronder vruchten, zaden, insecten en kleine dieren
Levensduur
15 tot 20 jaar
Gewicht
36 tot 40 kg
Lengte
gemiddeld 1,75 m
Aantal eieren
5 tot 24
Broedduur
gemiddeld 50 dagen

Nieuwsgierig

Emoes staan erom bekend op een speelse manier nieuwsgierig te zijn. Ze pikken in iets dat ze niet kennen en rennen vervolgens snel weg om te kijken hoe “het” reageert.

Veel wakker

Wanneer emoes slapen, worden ze tussendoor vaak wakker. Dit om te kunnen drinken en ook om te kunnen opletten voor roofdieren. Vooral de dingo is een grote vijand van de emoe.

“Het mannetje broedt de eieren uit en eet en drinkt dan 48 tot 56 dagen helemaal niet.”