Chileense poedoe

Dit wist je niet

14
jaar, zo oud kan een poedoe worden
7
maanden, zo lang is een poedoe drachtig
38
centimeter, zo groot kan een poedoe worden

De poedoe is de kleinste hertensoort ter wereld

Algemene informatie

Leefgebied
in de lagere delen van de Andes in het zuiden van Chili en aangrenzende delen van Argentinië
Voedsel
bladeren, schors, zaden en vruchten
Levensduur
maximaal 14 jaar
Gewicht
6 tot 13 kilo
Lengte
38 cm
Aantal jongen
1
Draagtijd
7 maanden
IUCN-status
gevoelig
EEP?
ja

Snelle tunnels

Poedoes leven in het regenwoud. Door alle planten die daar groeien kan het lastig zijn om snel van de ene plek naar de andere te komen. Daar hebben poedoes iets op gevonden. Zij maken tunnels door de struiken heen. Zo kunnen ze veel sneller door het regenwoud lopen.

Klein maar fijn

De Chileense poedoe is een hertensoort. Net als bij alle herten hebben de mannetjes een gewei. Het gewei van de poedoe is maar heel klein en heeft maar één punt. Langer dan tien centimeter wordt het niet. Het gewei valt elke zomer af en groeit dan in een paar maanden tijd weer terug.

Deel op social media


De dieren van AquaZoo Bekijk alle dieren