Brachiosaurus

Dit wist je niet

25
meter, zo lang kon ik worden
14
meter, zo hoog kon ik worden
40.000
kilogram, zo zwaar kon ik worden

Betekenis van de naam: 'Armhagedis'

Algemene informatie

Leefgebied
Noord-Amerika
Voedsel
Palmvarens en coniferen
Lengte
25 meter
Hoogte
14 meter
Gewicht
40.000 kg
Tijdperk
Laat Jura

Hij is een van de grootste dinosauriërs aller tijden: Brachiosaurus! Deze gigantische dino werd soms wel 25 meter lang (van snuit tot staart)! Net als de giraffe at hij bladeren van boomtoppen. Dit deed hij door bladeren met zijn tanden van takken af te ‘harken’. Door onderzoek naar sporen weten we dat deze dino leefde in kuddes samen met tientallen andere dinosauriërs. Zijn voorpoten waren langer dan zijn achterpoten en zijn nek had een vrij schuine stand. Zouden ze hun lange en soepele nek ook gebruikt hebben tijdens gevechten om zo de kudde te kunnen leiden of met een partner te kunnen paren?

Wist je dat?

Brachiosaurus heel erg zwaar was? Hij was net zo zwaar als een kudde van 8 volwassen Afrikaanse olifanten bij elkaar! Eén olifant weegt gemiddeld 5.000 kilo!
Brachiosaurus zo’n lange nek had dat hij zelfs de bladeren van bomen van wel 14 meter hoog kon eten? En als hij er niet bij kon? Dan duwde hij gewoon de hele boom omver!

Sta oog in oog met deze nieuwe bewoner van AquaZoo tijdens de Dinoweken van 14 september april t/m 5 november. Kom hier meer te weten. Je bezoekt de Dinoweken met een regulier AquaZoo ticket.

Deel op social media


De dieren van AquaZoo Bekijk alle dieren